• mijmeren op vakantie
  • kampioen met turnen
  • tekening anouar

Gemeente

Naast ons samenwerkingsverband onder de vlag van Gezinshuis.com met Jeugdformaat, hebben wij sinds ruim een jaar ook een rechtstreeks contract met het NSDMH Gouda/ de gemeente Krimpenerwaard. We zijn dus ook 'hoofd' aannemer, wat mogelijk is door alles wat we hebben opgebouwd, zoals registraties maar ook het Keurmerk Professioneel Opvoeden. in Gezinshuizen; maar ook hebben wij een kwalitatieve, kwantitatieve, visie en missie beschreven. 

Het contract met de gemeente heeft het mogelijk gemaakt dat we ook kinderen uit eigen regio kunnen helpen. Voordelen daarvan zijn dat kinderen in de buurt van eigen familie kunnen wonen en (meestal) de school kunnen blijven bezoeken waar ze al op zaten.

M.b.t. het contract met de gemeente, hebben wij een zelfstandig werkende behandel coordinator, die wekelijks de processen van de kinderen volgt en beschrijft volgens de regels van de Jeugdhulpverleningswet. Eén van onze mentoren (pedagogsch medewerkers) schrijft de werkplannen. 

Ons streven voor de toekomst, gebaseerd op de bedoeling van de Transitie, om meer plekken voor kinderen in de regio te bieden. Uiteraard laten we dit niet ten koste gaan van kinderen die oorspronkelijk niet uit de regio komen, maar die al wel een (groot) aantal jaren in ons gezinshuis wonen. Op termijn komen er wel plekken vrij en die willen we stap voor stap regionaal gaan invullen, gebaseerd op de zich positief ontwikkelende samenwerking met de gemeente.

Wij wonen met plezier in ons mooie dorp in 'het Groene Hart',  de Krimpenerwaard. De kinderen leven hier in verhouding beschermd, onthaast, dichtbij de natuur en vaak zien we dat dit alleen al rust  brengt. Ons dorp heeft een prachtig winkelcentrum wat een regionale functie heeft. Op het gebied van vrijetijdsbesteding, sport of muziekles heeft onze gemeente veel mogelijkheden. Alleen voor (speciaal)en voortgezet onderwijs moeten we helaas het dorp uit, maar gelukkig zijn er op goede reisafstand fijne scholen voor de kinderen beschikbaar.

Ons dorp is vanaf Gouda en Rotterdam prima met het openbaar vervoer bereikbaar. Per auto is het dorp tevens goed bereikbaar, rijdend (vanaf snelwegen op verdere afstand) door het polderlandschap.