Wie is Sjaak

Sjaak is opgeleid als ondernemer en heeft een aantal vakgerichte dilploma's. Hij werkt sinds 1987 als zelfstandig ondernemer in een winkelbedrijf. Later heeft hij ook de zaak van zijn ouders overgenomen en deze twee zaken samengevoegd tot Slingerland, kantoor, boeken en speelgoed. Eind 2015/begin 2016 heeft Sjaak een afdeling huishoudelijke artikelen aan de zaak toegevoegd. Deze zaak is uitgegroeid tot een oppervlakte van 500 m2 in Winkelhof Bergambacht, de (door het MKB bekroonde) meest klantvriendelijke ondernemerskring. De ervaring voor het benodigde ondernemerschap voor het gezinshuis is voornamelijk ontstaan door het ontwikkelen van dit winkelbedrijf.

Ondernemerschap, hulpverlenende kwaliteiten, goed partnerschap en de natuurlijkheid van het gezin met eigen (jong volwassen) kinderen zijn de componenten om het gezinshuis vorm te geven.

Sjaak heeft een actieve en duidelijke rol als 'natuurlijke' vader in het gezin. Hij geeft de kaders aan van wat in een gezin haalbaar is en waar grenzen liggen vanuit een natuurlijke beleving en visie, wat een goede tegenhanger is voor de hulpverlenende visie van Herma.

Sjaak regelt daarnaast financiële zaken in het gezinshuis en doet het facilitair beheer van de gebouwen.