De 'nieuwe' gezinshuisouders

Na het overlijden van Herma is het gezinshuis voortgezet door hetzelfde team van medewerkers. Onze grootste drijfveer daarbij was: ervoor zorgen dat eenieder van de kinderen/jongeren zijn/haar eigen plek zou kunnen houden. Daarbij hebben vooral gezinshuisouders Annemarie en Stephanie een grote stap naar voren gedaan. Voor het overlijden van Herma waren zij beiden werkzaam in de '18plus' van 'Hart voor de zaak', als parttime gezinshuisouder. Vanaf het overlijden van Herma tot 1 juli 2023 hebben zij de zorg voor alle kinderen en jongeren op zich genomen. Sinds 1 juli kunnen zij zich, door de komst van gezinshuisouders Robert & Janneke, volledig richten op het hoofdhuis (zie groeimodel). 

Een voorstelrondje van de gezinshuisouders van het ‘hoofdhuis’:

Annemarie - Gezinshuisouder. Annemarie neemt afwisselend (en deels gelijktijdig) met Stephanie 24/7 de zorg voor de kinderen op zich. Annemarie is de dochter van Herma en Sjaak. Ze is opgegroeid in het gezinshuis, en werkt sinds 1 april 2020 als gezinshuisouder in loondienst. Annemarie werkt sinds haar 17e al in de jeugdhulpverlening. Annemarie is afgestudeerd mbo 4 Sociaal Agogisch Werker en studeert momenteel in deeltijd hbo Toegepaste Psychologie. Annemarie ontvangt coaching en volgt intervisie vanuit een leergroep met andere gezinshuisouders. Annemaries man Korstiaan is naast zijn werk in het vastgoed werkzaam als ‘vrijwillig’ gezinshuisouder in het hoofdhuis.

Naarmate de maanden vorderden, kwamen we er steeds meer achter dat de manier waarop we het gezinshuis voortzetten, geen houdbare/toekomstbestendige optie was. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een meer toekomstbestendig plan. Na lang en veel te hebben nagedacht (met het hele team van Hart voor de zaak) zijn we erop uitgekomen dat Janneke en Robert ook gezinshuisouders zouden worden, en de zorg/begeleiding voor de 'aanleuners' en '18plussers' op zich zouden nemen.

Een voorstelrondje van de gezinshuisouders van de ‘aanleun’ en ‘18plus’:

Janneke - Gezinshuisouder. Janneke is de vrouw van Robert en de schoondochter van Herma en Sjaak. Janneke werkt sinds 1 mei 2019 in het gezinshuis en is sinds 1 juli 2023 werkt ze 24/7 als gezinshuisouder voor de ‘aanleun’ en ‘18plus’. Janneke is afgestudeerd hbo Social Worker. Momenteel volgt ze een aanvullende opleiding; hbo Jeugd- en Gezinsprofessional. Janneke ontvangt coaching en volgt intervisie vanuit een leergroep met andere gezinshuisouders.

Robert - Gezinshuisouder. Robert is man van Janneke en de zoon van Herma en Sjaak. Hij is opgegroeid in het gezinshuis. Robert heeft van 2016 tot 2020 in het gezinshuis gewerkt als pedagogisch medewerker. Hij is (sinds 2018) vooral achter de schermen bezig om te zorgen dat de gezinshuisouders en medewerkers die in het leven van alledag werken, zo weinig mogelijk zorgen omtrent regelzaken hebben. Hij heeft hiervoor contact met voogdijinstellingen, gemeenten etc. Sinds 1 juli 2023 is hij dus ook 24/7 werkzaam als gezinshuisouder van de ‘aanleun’ en ‘18plus’. Robert heeft een universitaire Master in Klinische Psychologie met een specialisatie in zowel kinderen & jeugdigen als volwassenen. Buiten het werk in gezinshuis ‘Hart voor de zaak’, is Robert werkzaam als gedragswetenschapper bij een aantal andere gezinshuizen en een logeerhuis.