Voor jou

Jij woont in ons gezinshuis of misschien kom je bij ons wonen: dit omdat je niet bij je eigen (pleeg)ouders kunt wonen of het op een andere woonplek niet goed met je gaat. We laten je weten dat je net zoveel van je ouders mag houden als je wilt. Wij voeden je op, maar we zijn niet je ouders. Daarom mag je ons ook gewoon bij onze voornaam noemen. We zullen met je ouders samenwerken en hen betrekken bij wat nodig is voor jou. Als jij juist tijdelijk rust of ruimte in contact met je ouders nodig hebt mag je dat ook altijd aangeven. Vaak is er veel gebeurd, ook nadat je bij je ouders wegging en op andere plekken woonde.

We hopen dat je je thuis voelt bij ons, dat je je veilig voelt en dat je gaat groeien: letterlijk en ook figuurlijk! Verder: bij ons zijn natuurlijk regels en grenzen, maar die zijn er om je te helpen en om het voor iedereen prettig te houden. De regels en afspraken liggen vast in onze huisregels. Regels zijn er bijvoorbeeld op het gebied van huiswerk zodat je je ontwikkelt op school. Bij ons mag je op een sport of muziekles. Over zakgeld (en weekgeld als je in de aanleun of 18plus woont) en bijvoorbeeld bedtijden/thuiskomtijden zijn vaste afspraken.

Wij voeden meerdere kinderen op die veel hebben meegemaakt. Daarom moeten we ook weleens uitrusten. Als het kan ga je dan bij je eigen ouders of familie logeren. 

Misschien lees jij dit, jij die in ons gezinshuis hebt gewoond. We hopen dat je een fijne tijd hebt gehad en dat het goed met je gaat. We hopen met wat je ervaren hebt in het gezinshuis, wat je geleerd en meegekregen hebt, je in je verdere leven geholpen heeft.

 

// Disable Text Selection function disableSelection(target){ if (typeof target.onselectstart!="undefined") //For IE target.onselectstart=function(){return false} else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //For Firefox target.style.MozUserSelect="none" else //All other route (For Opera) target.onmousedown=function(){return false} target.style.cursor = "default" } disableSelection(document.body);